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French fries |
Preparation Time : 45 Minutes
Serving - 3
Ingredients:
Potatoes - 4 Large
Cooking Oil for Frying
Salt to taste
Method;-
1.Peel the potato and wash it properly.
2.Cut the potatoes in lengthwise.
3.Do not cut it very thin or very thick slices.
4.Put the potato slices in a water.( water at room temperature)
5.Wash it 2-3 times in running water.
6.After wash Cover it and leave it for 15 minutes in a water.
7.After 15 minutes wash it again 2-3 times.
8.Again Cover it and leave it for 15 minutes in a water.
9.After 15 minutes wash it again and drain the water properly.
10.Put it in a strainer and keep it under the fan for 5 minutes.
11.Turn on the flame and add sufficient oil in a pan.
12.Don't heat the oil put the potato slices in oil and spread it evenly.
13. Fry it for 10 minutes on a medium flame.
14.Once the oil starts boiling,increase the flame to high.
15.Fry it for 5 minutes on high flame.
16.Keep flipping the fries.
17.Once it half fried,turn off the flame.
18.Take it out in strainer.
19.Let it cool down completely.
20.Once the fries have cooled down,heat the oil again.
21.This time fry it on a extreme hot oil.
22.Check the temperature of oil before frying.
23.Put the half fries in a hot oil.
24.Fry it for 5-6 minutes on a high flame.
25.Keep flipping.
26.Fry it till it turns golden and crispy.
27.Once it has turned golden and crispy,take it out.
28.Take it out in strainer to keep it crunchy.
29.You may add salt and pepper also.
30.Fries is ready to serve take it out in plate.
तैयारी का समय: 45 मिनट
सेवा करना - ३
सामग्री:
आलू - 4 बड़े
तलने के लिए कुकिंग ऑयल
नमक स्वादअनुसार
तरीका;-
1. आलू को छीलकर अच्छे से धो लें।
2. आलू को लम्बाई में काट लें।
3. इसे बहुत पतले या बहुत मोटे स्लाइस में नहीं काटें।
4. आलू के स्लाइस को एक पानी में डालें (कमरे के तापमान पर पानी)
5. इसे बहते पानी में 2-3 बार डालें।
6. इसके बाद इसे धो लें और इसे पानी में 15 मिनट के लिए छोड़ दें।
7. 15 मिनट के बाद इसे 2-3 बार धोएं।
8. इसे कवर करें और इसे पानी में 15 मिनट के लिए छोड़ दें।
9. 15 मिनट के बाद इसे फिर से धो लें और पानी को अच्छी तरह से सूखा लें।
10. इसे एक छलनी में डालें और 5 मिनट के लिए पंखे के नीचे रखें।
11. आंच पर रखें और एक पैन में पर्याप्त तेल डालें।
12. तेल गर्म न करें आलू के स्लाइस को तेल में डालें और इसे समान रूप से फैलाएं।
13. मध्यम आंच पर इसे 10 मिनट तक भूनें।
14. जब तक तेल उबलने लगे, आंच को बढ़ा दें।
15। इसे तेज आंच पर 5 मिनट तक भूनें।
16. फ्राइज़ को फ्लिप करें।
17. इसे आधा तला हुआ, आंच बंद कर दें।
18. इसे छलनी में निकाल लें।
19. इसे पूरी तरह से ठंडा करें।
20. फ्राइज ठंडा होने पर फिर से तेल गरम करें।
21. यह समय एक अत्यधिक गर्म तेल पर भूनें।
22. तलने से पहले तेल का तापमान जांचें।
23. एक गर्म तेल में आधा फ्रूट्स डालें।
24. तेज आंच पर इसे 5-6 मिनट तक भूनें।
25. फ्लिपिंग।
26. इसे सुनहरा और कुरकुरा होने तक तलें।
27. यह सुनहरा और कुरकुरा हो गया है, इसे बाहर निकालें।
28. इसे छलनी में रखने के लिए इसे कुरकुरे रखें।
29. आप नमक और काली मिर्च भी डाल सकते हैं।
30.Fries प्लेट में इसे बाहर निकालने के लिए तैयार है।
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