Samosa Recipe

Paneer Jalfrezi

     

   Ingredients                                                                                            Preparation Time:-30 min

Paneer - 250gm
Onion- 2 medium sized(chopped)
Tomato- 2 smaill (chopped long shaped)
Capsicum- 1 Chopped in long shaped
Cumin seeds(jeera) -1/2 tsp
Ginger garlic paste- 1 tsp
Turmeric -1/3 tsp
Red chilli- 3/4 tsp
coriander powder- 1/3 tsp
jeera powder -1/3 tsp
garam masala-1/2 tsp
salt- to taste
Tomato ketchup / schezwan chutney-1-1/2 tsp
Oil- For cooking

Method:-

1. Heat a pan and add 3-4 tbsp oil.
2. Add cumin seeds and crackle them.
3. Add onion and saute it on a medium flame for 2-3 min without lid.
4. Add ginger garlic paste and saute for a minute.
5. Add turmeric,red chilli,coriander,jeera powder and cook for a second.
6. Now add tomato and salt for taste and cook it for 3-4 minutes.
7. When tomato get soft add capsicum and cook it again for 3-4 minutes.
8.After 3-4 minutes add tomato ketchup/schezwan chutney and cook it for a second.
9.Now add paneer and cook it 3-4 minutes.
10. Now add garam masala and saute it gently and cover the lid.
11. Switch off the gas and garnish with coriander leaves.




सामग्री: -                                                                                                    तैयारी का समय: -30 मि

पनीर- 250 ग्राम
प्याज- 2 मध्यम आकार का (कटा हुआ)
टमाटर- 2 स्माइल (कटा हुआ लंबा आकार)
शिमला मिर्च- 1 लंबे आकार में कटी हुई
जीरा (जीरा) -1/2 चम्मच
अदरक लहसुन का पेस्ट- 1 चम्मच
हल्दी -1/3 चम्मच
लाल मिर्च- 3/4 छोटा चम्मच
धनिया पाउडर- 1/3 चम्मच
जीरा पाउडर -1/3 चम्मच
गरम मसाला -1 / 2 चम्मच
नमक स्वादअनुसार
टोमैटो केचप / स्केज़वान चटनी-1-1 / 2 चम्मच
पकाने का तेल

तरीका:-

1. एक पैन गरम करें और उसमें 3-4 टेबलस्पून तेल डालें।
2. जीरा डालें|
3. प्याज डालें और इसे बिना ढक्कन के 2-3 मिनट के लिए मध्यम आंच पर भूनें।
4. अदरक लहसुन का पेस्ट डालें और एक मिनट के लिए भूनें।
5. हल्दी, लाल मिर्च, धनिया, जीरा पाउडर डालें और एक सेकंड के लिए पकाएं।
6. अब इसमें टमाटर और नमक डालें और इसे 3-4 मिनट तक पकाएं।
7. जब टमाटर नरम हो जाए तो शिमला मिर्च डालें और 3-4 मिनट के लिए फिर से पकाएं।
8. 3-4 मिनट बाद टमाटर केचप / शेज़वान चटनी डालें और पकाएं।
9.अब पनीर डालें और इसे 3-4 मिनट पकाएं।
10. अब गरम मसाला डालें और इसे धीरे से हिलाएं और ढक्कन को ढंक दें।
11. गैस बंद करें और धनिया पत्ती से गार्निश करें।

Comments

Post a Comment