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Ingredients: Preparation Time:-20 minutes
Paneer(Indian cottage cheese)- 250 gm
Onion-1
Tomato-1
Green chilli - 2
Garlic - 4
Spring Onion-1/4 cup
All purpose flour - 2 tbsp
Corn flour - 2 tbsp
Black pepper powder - 1/4 tsp
Soy Sauce- 1 tbsp
White vinegar - 1 tbsp
Green chilli sauce- 1 tbsp
Red chilli sauce- 1 tbsp
Tomato ketchup -1 tbsp
Schezwan chutney - 1 tbsp
Sal to taste
Cooking oil
Method:-
1.Add 2 tbsp of all purpose flour in mixing bowl.
2. Now add 2 tbsp of corn flour and 1/2 tsp of salt.
3.Now add 1/4 tsp of black pepper powder and mix it well.
4.Put the paneer cubes in a mixture and coat it properly and after take it out in plate.
5. Repeat the process to coat remaining paneer.Now paneer is ready to frying.
6. Heat a 4 tbsp of oil in a pan.
7. Put the paneer in a hot oil and fry it for 4-5 minutes on a medium flame.Keep flipping in between.
8.Once it turns light golden brown, take it out.
9. Add garlic and green chilli and fry it for a few second on a same pan.
10.Now add onion and capsicum and fry it for 2-3 minutes on medium flame.
11.Add tomato and salt (remember all the sauces contains salt) and cook it for 3-4 minutes on a medium flame.
12.Now add 1 tbsp of white vinegar,1 tbsp of soya sauce,1 tbsp of red chilli sauce,1 tbsp of green chilli sauce.
13.Add 1 tbsp of schezwan chutney,1 tbsp of tomato ketchup,and mix it well.
14.Take 1 tbsp of corn flour, add 1/4 cup of water and mix it well.
15. And put the batter in pan.
16.Add 1/2 cup of water and mix it well.
17. Let it boil again add 1/2 cup of water and boil it for a minute.
18.Now add spring onion and mix it.
19. Put the fried paneer in gravy and mix it well and turn off the flame.
20. Take it out in serving bowl and garnish it with a spring onions.
सामग्री: तैयारी का समय: -20 मिनट
पनीर (भारतीय पनीर) - 250 ग्राम
प्याज -1
टमाटर -1
हरी मिर्च - २
लहसुन - ४
स्प्रिंग अनियन -1 / 4 कप
सभी उद्देश्य आटा - 2 बड़े चम्मच
मकई का आटा - 2 बड़े चम्मच
काली मिर्च पाउडर - 1/4 चम्मच
सोया सॉस- 1 बड़ा चम्मच
सफेद सिरका - 1 बड़ा चम्मच
हरी मिर्च की चटनी- 1 बड़ा चम्मच
लाल मिर्च की चटनी- 1 बड़ा चम्मच
टमाटर केचप -1 बड़ा चम्मच
शेज़वान चटनी - 1 बड़ा चम्मच
स्वाद के लिए साल
खाना पकाने का तेल
तरीका:-
1. मिश्रण मिश्रण में सभी उद्देश्य आटा के 2 बड़े चम्मच जोड़ें।
2. अब इसमें 2 टेबलस्पून कॉर्न फ्लोर और 1/2 टीस्पून नमक मिलाएं।
3.अब इसमें 1/4 टीस्पून काली मिर्च पाउडर डालकर अच्छे से मिलाएं।
4. पनीर क्यूब्स को एक मिश्रण में डालें और इसे ठीक से कोट करें और इसे प्लेट में निकाल लें।
5. शेष पनीर को कोट करने के लिए प्रक्रिया को दोहराएं। अब पनीर तलने के लिए तैयार है।
6. एक पैन में 4 बड़े चम्मच तेल गरम करें।
7. पनीर को गरम तेल में डालें और मध्यम आंच पर 4-5 मिनट तक भूनें। बीच-बीच में पलटते रहें।
8. जब यह हल्का सुनहरा भूरा हो जाए, इसे बाहर निकाल लें।
9. लहसुन और हरी मिर्च डालें और एक ही पैन पर कुछ सेकंड के लिए भूनें।
10.अब प्याज और शिमला मिर्च डालकर मध्यम आंच पर 2-3 मिनट तक भूनें।
11. टमाटर और नमक जोड़ें (याद रखें कि सभी सॉस में नमक होता है) और इसे मध्यम आंच पर 3-4 मिनट तक पकाएं।
12.अब 1 बड़ा चम्मच सफेद सिरका, 1 बड़ा चम्मच सोया सॉस, 1 बड़ा चम्मच लाल मिर्च सॉस, 1 बड़ा चम्मच हरी मिर्च सॉस डालें।
13। 1 चम्मच स्कैज़वान चटनी, 1 बड़ा चम्मच टोमेटो केचप, और इसे अच्छी तरह से मिलाएं।
14. 1 बड़ा चम्मच मकई का आटा, 1/4 कप पानी डालें और इसे अच्छी तरह मिलाएँ।
15. और बैटर को पैन में डालें।
16. 1/2 कप पानी डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।
17. इसे फिर से 1/2 कप पानी डालें और एक मिनट के लिए इसे उबालें।
18.अब वसंत प्याज जोड़ें और मिश्रण करें।
19. तले हुए पनीर को ग्रेवी में डालें और अच्छे से मिलाएं और आंच बंद कर दें।
20. इसे सर्विंग बाउल में निकाल लें और इसे स्प्रिंग प्याज के साथ गार्निश करें।
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